Borstvoeding

Van de vrouwen die een kind krijgen is ongeveer 98% in staat de baby met haar eigen moedermelk groot te brengen en bijna 80% begint na de bevalling met borstvoeding.
Steeds meer ouders vinden borstvoeding belangrijk, maar tegelijkertijd zijn ze er onzeker over. Want ook al zijn moeder en kind er uitstekend voor toegerust, toch doen verhalen over negatieve ervaringen met borstvoeding volop de ronde. een gebrek aan zelf vertrouwen kan een gevolg zijn.
Laat u hierdoor niet van de wijs brengen en schakel zonodig de hulp van een lactatiekundige in.
Neem rustig de tijd en zoek een plaats waar zo min mogelijk afleiding en prikkels zijn en pas zoveel mogelijk de vier maal 'R' regel toe:

R: rust
R: reinheid
R: regelmaat
R: respect ( voor jezelf en je baby)

Tijdens de zwangerschap vindt een natuurlijke voorbereiding op borstvoeding plaats.
U zult merken dat uw borsten gevoeliger worden en in volume toenemen, dit is heel normaal. Ook kunt u in diezelfde periode soms last hebben van "lekkende borsten" dit is niet vreemd het hoort er allemaal bij.
even een paar voordelen van borstvoeding:
 

Colostrum:

Dit is de allereerste melk die de baby krijgt en geeft de darmwand van de baby een beschermend laagje tevens werkt colostrum licht laxerend waardoor de eerste ontlasting "meconium" makkelijker wordt geloosd, en zo de kans op geelzucht afneemt.
Tevens bevat het colostrum veel (beschermende) eiwitten en vitamine a.
Colostrum bevat veel antistoffen tegen infecties (dit komt niet voor in kunstvoeding!).
 

Allergie:

Komen er in uw gezin allergieën voor dan is het heel verstandig om uw kindje borstvoeding te geven. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat kinderen die de eerste zes maanden van hun leven uitsluitend borstvoeding kregen minder klachten hadden van allergische reacties.
Het positieve effect blijkt zelfs merkbaar tot in de adolescentie leeftijd.
 

Overgewicht:

Er zijn duidelijk aanwijzingen dat vetzucht en overgewicht meer voorkomt onder kinderen en jong volwassenen die als baby geen of heel weinig borstvoeding hebben gekregen.
 

Gemak:

Borstvoeding is altijd op voorraad, vers in de juiste samenstelling en precies goed van temperatuur.
 

Kosten:

Borstvoeding brengt nauwelijks kosten met zich mee.
Gezonde voeding voor de moeder is aanzienlijk goedkoper dan flesvoeding.
Voor vragen en/of informatie kunt u ons altijd bellen of bezoeken.
 

Copyright Ballio ---- 2006 - 2018